naar de startpagina
           
Colofon
 
Sitemap
 

   Intro en ...                                                                                                          [ stop muziek ] [ terug ]
   wat biedt deze presentatie
  

   Intro

Deze multimediale presentatie gaat over leven, muziek en tijd 
van Johann Sebastiaan Bach. Veel van zijn muziek is te horen, hijzelf en belangrijke personen of gebeurtenissen uit zijn leven te zien.

In het bijzonder is er aandacht voor een van zijn grootste werken: 
de Matthaeus Passion. Hiervan vind je ook teksten, beschrijvingen en toelichting op muziek en uitvoering ervan.

Een aantal voorbeelden rond de muziek van Bach en links naar interessante Bach-sites sluiten het geheel (voorlopig) af.

Dit is een tweede versie (0.0.1) van deze CD-rom.  Oorspronkelijk enigszins in haast geproduceerd voor enkele bekenden ter voorbereiding van de Matthaeus Passion 2003. Eenmaal verdiept in het leven van Bach en zijn muziek besef je hoe weinig je van Bach en zijn muziek weet. Er doemen talloze vragen op, die nog onbeantwoord zijn. De maker is musicus, musicoloog noch historicus. Muzikale en historische verantwoording vereisen dus nog wel enige toets. De ordening van het materiaal en de teksten zelf mogen ook nog steeds eens op hun scherpte worden nagelopen (Daarom aub niet kopiŽren!!).
Kortom, dit is pas het begin van een avontuur waarvan nu niet zeker is waar het eindigt. Ik neem aan dat het met veel grote muziekstukken van Bach ook zo is gegaan. 

Hopelijk draagt het bij aan beter begrip en (daardoor) meer genoegen en intensiteit bij het luisteren naar Bach's muziek.

[ naar boven ]

   Wat biedt deze presentatie 

In deze presentatie vind je (ondersteund met beeld en muzikale voorbeelden):

Joost Nachbahr
Hilversum, april 2003

[ naar boven ]

[ terug ]